Redactie
Redactie Wielrennen 23 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Wielerploeg dsm-firmenich PostNL klaar voor ritsucces in Vuelta Femenina met sprintster Kool

Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

De twee rensters krijgen in de Vuelta, die op 28 april in Valencia van start gaat met een ploegentijdrit, hulp van de Nederlandse rensters Nienke Vinke en Daniek Hengeveld, de Britse Abi Smith en de Italiaanse rensters Rachele Barbieri en Eleonora Ciabocco.

“Het parcours ziet er intrigerend uit met meerdere mogelijkheden voor verschillende types rensters”, zegt coach Albert Timmer. “Onze doelen voor deze koers zijn hetzelfde als vorig jaar. We gaan voor een zo goed mogelijk klassement met Juliette als onze finisher. Daarnaast zal onze capabele lead-out proberen om Charlotte in een goede positie te brengen voor de sprintfinales.”

De Vuelta Femenina telt acht etappes en duurt tot en met 5 mei. Kool won vorig jaar de tweede etappe in de massasprint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP