Redactie
Redactie Tennis 20 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Casper Ruud bereikt finale ATP-toernooi Barcelona na zege op Etcheverry

Tennisser Casper Ruud heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi van Barcelona. De 25-jarige Noor versloeg in de halve finale op het Spaanse gravel in twee sets de Argentijn Tomás Etcheverry: 7-6 (6) 6-4.

Ruud is als derde geplaatst in Barcelona, zijn Argentijnse tegenstander als zestiende. Nadat beide spelers één keer elkaars opslagbeurt hadden gewonnen, bracht een tiebreak in de eerste set de beslissing. Daarin kon Etcheverry een setpoint niet benutten. Ruud deed dat wel. Met een tweede break in de tweede set maakte de Noorse nummer 6 van de wereldranglijst vervolgens het verschil.

In de finale treft Ruud net als een week eerder op het masterstoernooi van Monte Carlo de Griek Stefano Tsitsipas. Tsitsipas won in drie sets van de Serviër Dusan Lajovic: 5-7 6-4 6-2. Na ruim twee uur benutte de nummer 7 van de wereldranglijst zijn eerste matchpoint.

Boekarest

Ruud verloor een week eerder de finale in Monaco van Tsitsipas in twee sets (6-1 6-4). Eerder dit jaar had de Noor de Griek wel verslagen in de halve finales van het toernooi van Los Cabos in Mexico.

De finale van het graveltoernooi van Boekarest gaat tussen Mariano Navone uit Argentinië en de Hongaar Marton Fucsovics. Navone won in twee sets van Grégoire Barrère uit Frankrijk (6-3 6-4). Fucsovics, die in de tweede ronde Tallon Griekspoor uitgeschakelde, was in twee sets te sterk voor Alejandro Tabilo uit Chili ( 6-4 6-4).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP