Redactie
Redactie Wielrennen 26 april 2024
Leestijd: 1 minuut

McNulty zegeviert in tijdrit Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

De Spanjaard Juan Ayuso, ploeggenoot van McNulty, reed de vierde tijd en nam de leiderstrui over van de Belg Thibau Nys, die niet verder kwam dan de 71e plek. Beste Nederlander in de tijdrit was Thymen Arensman (Ineos Grenadiers), die de elfde tijd neerzette.

McNulty, dit jaar al winnaar van de Ronde van Valencia en de Grote Prijs Miguel Indurain, klokte 20.06 minuten. Zijn landgenoot Magnus Sheffield eindigde als tweede op twaalf seconden. De Oostenrijker Felix Grossschartner werd derde op veertien seconden. Ayuso gaf twintig seconden toe op de winnaar.

In het algemeen klassement heeft Ayuso, deze maand winnaar van de door vele zware valpartijen ontsierde Ronde van het Baskenland, zeven tellen voorsprong op de Belg Ilan Van Wilder. Koen Bouwman (Visma – Lease a Bike) is op de 23e plaats de hoogst geklasseerde Nederlander met 1.11 minuut achterstand op de geletruidrager. Arensman staat 24e in dezelfde tijd als Bouwman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP