Redactie
Redactie Tennis 16 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Van de Zandschulp bereikt moeizaam tweede ronde ATP-toernooi München

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft met de nodige moeite de tweede ronde van het ATP-toernooi van München bereikt. De Nederlandse nummer 89 van de wereldranglijst versloeg in drie sets de Russische qualifier Ivan Gachov: 6-4 2-6 6-3.

Van de Zandschulp, vorig jaar finalist in München, begon nog goed tegen de nummer 280 van de wereldranglijst. Op 5-4 in de eerste set kreeg hij setpoints op de service van de Rus en sloeg op het tweede toe. Hij verloor daarna echter meteen zijn opslagbeurt in de tweede set en nadat hij de service van Gachov had gewonnen, meteen nog een keer. De Rus hield daarna zijn opslag wel en brak Van de Zandschulp nog een keer om met 6-2 de tweede set te pakken.

Ook in de derde set leverde Van de Zandschulp meteen zijn opslag in. In de lange tweede game kreeg hij vier kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar de Rus won zijn game alsnog. De Nederlander brak daarna terug. Op 3-3 werkte hij drie breakpoints weg om alsnog de game te pakken en hij won vervolgens ook de opslagbeurt van Gachov. Na 2 uur en 42 minuten benutte Van de Zandschulp zijn eerste matchpoint.

Van de Zandschulp maakte vorige week bekend dat hij de samenwerking met coach Johan Örtegren had beëindigd. Hij werkte pas sinds begin december samen met de Zweed.

In de tweede ronde neemt hij het op tegen de als vierde geplaatste Duitser Jan-Lennard Struff. Dat is de nummer 28 van de wereldranglijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP