Redactie
Redactie Tennis 3 april 2024
Leestijd: 1 minuut

ATP voert nieuwe regels in voor aantrekkelijker dubbelspel

De internationale tennisbond ATP heeft nieuwe regels ingevoerd om het dubbelspel attractiever te maken. De regels worden later deze maand getest op het masterstoernooi van Madrid.

Zo wordt onder meer de tijd tussen de kortere punten – minder dan vier slagen – verkort en het aantal sit-downs – wanneer de spelers van kant wisselen – teruggebracht. Ook mogen toeschouwers tijdens de punten lopen.

Bovendien krijgen tennissers die normaal in het enkelspel uitkomen een grotere kans om toegelaten te worden tot het dubbelspel. De regels moeten volgens de ATP gaan zorgen voor “boeiende, nieuwe verhalen voor fans”.

Minder toeschouwers

De dubbelspelwedstrijden trekken beduidend minder toeschouwers dan enkelspelwedstrijden en krijgen ook nauwelijks zendtijd op televisie. “Door nieuwe formats en regels uit te proberen, kunnen we flexibel blijven en manieren verkennen om het product te verbeteren. We willen Madrid bedanken omdat ze dit seizoen als eerste toernooi als proeftuin willen fungeren.”

Wesley Koolhof, vorig jaar winnaar van Wimbledon, is een van de beste dubbelspelers ter wereld. Momenteel staat hij zevende op de mondiale ranglijst.

Het toernooi van Madrid begint op 24 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP