Redactie
Redactie Volleybal 6 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Anne Buijs keert terug in Nederlands volleybalteam voor Olympische kwalificatie

Volleybalster Anne Buijs is weer beschikbaar voor het Nederlands team. De 32-jarige Buijs, goed voor 321 interlands, staat vanaf maandag weer op de spelerslijst die bondscoach Felix Koslowski presenteert, meldt de volleybalbond. Buijs nam vorig jaar april tijdelijk afscheid van Oranje omdat ze vooral mentaal toe was aan een pauze. Haar grote doel is om zich met het Nederlands team te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs.

“Ik was een beetje volleybalmoe”, zegt Buijs in een bericht van de bond. “Al sinds 2005 kom ik uit voor de vertegenwoordigende teams. Ik vind volleybal een prachtig spelletje, maar op een gegeven moment voelde het als een sleur. Afgelopen zomer heb ik een heerlijke tijd gehad met vrienden en familie. Die drie maanden zijn heel waardevol geweest. Ik kon eindelijk mijn eigen agenda beheren. Ik heb getennist, rondjes gereden op mijn mountainbike en gewindsurft.”

Ze begint vol goede moed aan een nieuwe periode bij Oranje. “Ik hoop dat ik met mijn ervaring en volleybalkennis een bijdrage kan leveren aan kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. Deelnemen aan de Spelen zou een droom zijn die uitkomt.”

De volleybalsters moeten zich via de Nations League zien te plaatsen voor Parijs. De wedstrijdenreeks begint op 22 mei in het Turkse Antalya.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP