Redactie
Redactie Golf 13 april 2024
Leestijd: 2 minuten

Amerikaanse golfers delen leidersplaats Masters, Tiger Woods bereikt 24e ‘cut’

Drie Amerikaanse golfers, Max Homa, Bryson DeChambeau en Scottie Scheffler, delen na de tweede ronde de eerste plaats bij de Masters in Augusta met elk 138 slagen (zes onder par). Onder zware omstandigheden ging de aandacht vooral ook uit naar Tiger Woods. De golflegende bereikte met een totaal van 145 slagen na twee ronden voor de 24e keer op rij de ‘cut’ op het majortoernooi van Augusta, waardoor de 48-jarige Amerikaan ook de komende twee dagen nog meedoet. Woods deelt na een tweede ronde van 72 slagen, de 22e plaats.

De stevige wind leidde tot hoge scores. DeChambeau, de US Open-kampioen van 2020 liep een tweede ronde van 73 slagen en zag zijn twee landgenoten langszij komen. Scheffler kwam tot 72 slagen, Homa deed het nog een slag beter. Met zijn ronde van 71 slagen noteerde hij de op een na beste ronde van de dag. Het trio wordt gevolgd door de Deen Nicola Højgaard die met 140 slagen de vierde plaats inneemt.

Woods liep na zijn openingsronde van 73 slagen een tweede ronde van 72 slagen (par) met vier birdies en vier bogeys. De vijfvoudige Masters-winnaar steeg dertien plaatsen en kon weer een mijlpaal bijschrijven. Drie jaar na zijn zware auto-ongeluk, waarbij hij zijn rechterbeen verbrijzelde, haalde hij ook bij zijn 24e deelname de cut. Woods nam voor het eerst deel in 1997. Hij deelde het record van 23 met de Zuid-Afrikaan Gary Player en de Amerikaan Fred Couples. “Ik ben er nog bij, ik kan het toernooi winnen”, sprak Woods tevreden. Zijn laatste zege op de Masters dateert van 2019.

De Spanjaard Jon Rahm, de regerend kampioen in Augusta, kwam niet verder dan een tweede ronde van 76 slagen en zakte van de 35e naar de 44e plaats. Ook de Noord-Ier Rory McIlroy kende een slechte dag. De nummer 2 van de wereld had 77 slagen nodig en zakte naar de 35e plaats op tien slagen van de leiders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP