Redactie
Redactie Atletiek 22 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Alida van Daalen haalt olympische limiet discuswerpen

Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

Op Instagram plaatste Van Daalen een filmpje van haar worp op een soort achterveldje. De Atletiekunie bevestigde maandag dat de afstand wel degelijk door de mondiale atletiekbond geldig is verklaard.

Met haar 66,31 stijgt Van Daalen op de Nederlandse ranglijst aller tijden naar de tweede plaats achter Jorinde van Klinken, die het Nederlands record bezit met een afstand van 70,22 meter. Van Klinken heeft ook al een startbewijs voor Parijs.

Van Daalen veroverde vorige zomer twee keer goud op de EK onder 23. Ze won de titel bij zowel het kogelstoten als discuswerpen. Ze is de dochter van Jacqueline Goormachtigh, tienvoudig Nederlands kampioene discuswerpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP