Redactie
Redactie Atletiek 3 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Vloon buiten medaillestrijd polsstokhoogspringen op WK indooratletiek

Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

De Zweedse wereldrecordhouder Mondo Duplantis prolongeerde zijn wereldtitel. Hij was bij een hoogte van 5,95 meter al zeker van het goud en ging ook over 6,05. De olympisch kampioen deed daarna nog een poging om zijn wereldrecord met 1 centimeter te verbeteren, maar hij sprong drie keer af op 6,24.

Het wil bij Vloon, die met een hoogte van 5,96 het Nederlands record bezit, wel vaker niet lukken op de grote kampioenschappen. Vorig jaar miste hij de finale bij de WK outdoor in Boedapest en ook op de EK indoor van 2023 in Istanbul haalde hij de finale niet. Het jaar daarvoor haalde hij de aanvangshoogte niet op zowel de WK als de EK outdoor.

In Glasgow ging Vloon in één keer over 5,65, maar de drie sprongen erna op 5,75 mislukten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP