Redactie
Redactie Wielrennen 18 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Van der Poel verlengt contract met Alpecin-Deceuninck tot 2028

Mathieu van der Poel heeft zijn verbintenis met wielerploeg Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind 2028. De 29-jarige wereldkampioen op de weg en in het veld is dan achttien jaar bij de ploeg van de Belgische teambazen Christoph en Philip Roodhooft.

Van der Poel had nog een contract bij de ploeg tot en met 2025, maar veranderde dat naar een vijfjarig contract tot eind 2028. Na dat jaar besluit Van der Poel per seizoen of hij doorgaat als professioneel wielrenner.

“De verlenging is een logische keuze voor mij”, reageert Van der Poel. “Ik heb mij bijzonder op mijn gemak gevoeld onder de leiding van Philip en Christoph.”

Canyon

Van der Poel werkt al sinds 2011 samen met de Belgische broers en won naast zes wereldtitels in het veld en één op de weg klassiekers als de Ronde van Vlaanderen (2020, 2022), Milaan-Sanremo (2023) en Parijs-Roubaix (2023). De wielrenner ziet nog steeds vooruitgang. “Ik ben meegegroeid met het team en merk dat we nog steeds progressie maken. En ook al hebben we al veel successen behaald, ben ik nog steeds hongerig naar meer. Niet onbelangrijk is ook dat Alpecin-Deceuninck multidisciplinair is. Dit is voor mij het perfecte team om de weg, het mountainbiken en veldrijden te combineren.”

Philip en Christoph Roodhooft zijn ook blij met de contractverlenging. “We hadden vanaf het begin een langetermijnplan met hem en het multidisciplinaire aspect maakte daar altijd onderdeel van uit. Net als Mathieu zijn we nog altijd hongerig naar meer succes en de wereldkampioen speelt daar een belangrijke rol in.”

Van der Poel verlengde ook het contract met fietsfabrikant Canyon waarvoor hij ambassadeur is met tien jaar. De fietsfabrikant kwam ook een langere verbintenis overeen met wielerploeg Alpecin-Deceuninck.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP