Redactie
Redactie Tennis 25 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor start gravelseizoen met nieuw begeleidingsteam

Tallon Griekspoor begint met een uitgebreid begeleidingsteam aan het gravelseizoen. De beste tennisser van Nederland heeft zich definitief verzekerd van de diensten van fysieke trainer Sebastian Pisano. De Zweed stond hem zo nu en dan al bij via een managementbureau.

Griekspoor, die sinds begin vorig jaar de Belg Kristof Vliegen als tenniscoach heeft, wilde Pisano al vanaf begin dit jaar aan zijn team toevoegen en hem exclusief inhuren. De nummer 26 van de wereld nam vlak voor de Australian Open, half januari, afscheid van Bas van Bentum. Onder leiding van de Scandinaviër voerde hij een aantal veranderingen door in zijn aanpak en wijzigde hij onder meer zijn voedingspatroon.

De 27-jarige Griekspoor verloor zondag op het masterstoernooi van Miami in drie sets van de Italiaan Jannik Sinner, de winnaar van de Australian Open. De Noord-Hollander keert nu huiswaarts en reist vervolgens al gauw af naar Monte Carlo, waar voor hem op 7 april het gravelseizoen van start gaat.

Het gravelseizoen begint voor veel tennissers volgende week al, maar Griekspoor slaat die relatief kleinere toernooien over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP