Redactie
Redactie Schaatsen 19 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Shorttrackster Schulting ondergaat operatie na enkelbreuk op WK

Shorttrackster Suzanne Schulting wordt volgende week dinsdag geopereerd aan haar gebroken enkel. Dat liet de drievoudig olympisch kampioene dinsdag weten op Instagram. Ze hoopt komende zomer haar trainingen op het ijs te kunnen hervatten.

Schulting (26) liep de enkelbreuk afgelopen zondag op tijdens de WK shorttrack in Rotterdam. In de finale van de 1000 meter viel ze ongelukkig na een botsing met de Belgische Hanne Desmet.

Schulting ziet de toekomst optimistisch tegemoet. “Het zal een intensief revalidatietraject worden, maar ik heb er vertrouwen in dat alles weer goed komt. Het is niet onrealistisch om deze zomer weer op het ijs te staan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP