Redactie
Redactie Schaatsen 8 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Schaatser Jenning de Boo leidt na drie afstanden op WK sprint

Schaatser Jenning de Boo gaat bij het WK sprint in Inzell na drie afstanden aan de leiding. De 20-jarige Groninger won de tweede 500 meter in 34,27 en passeerde daarmee klassementsleider Laurent Dubreuil uit Canada en Zhongyan Ning uit China.

De Boo versloeg in een rechtstreeks duel Dubreuil, die derde werd in 34,47. Met zijn tijd was hij 0,20 seconde sneller dan de Canadees en maakte zijn achterstand van 0,17 seconde goed.

Kjeld Nuis verloor zijn rit van de Chinees Zhongyan Ning, die tweede werd in 34,47. Met 34,97 zette Nuis de zeventiende tijd neer en zakte naar de vijfde plek in het klassement.

Wennemars

Joep Wennemars kwam tot 34,80 en werd daarmee twaalfde. De 21-jarige debutant kwam donderdag ten val op de 1000 meter en is kansloos in het klassement.

De Boo gaat op zijn eerste WK sprint de afsluitende 1000 meter in met een voorsprong van 0,07 seconde op Dubreuil. De nummer 3 in het klassement moet 0,13 seconde goedmaken op de Nederlands kampioen op de 500 en 000 meter om hem te passeren in het klassement.

Voor Nuis wordt het bereiken van het podium lastig. De Europees kampioen op de 1000 meter staat op 1,64 seconden van zijn land- en ploeggenoot De Boo en moet ook anderhalve seconde goedmaken op de nummer 3 in het klassement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP