Redactie
Redactie Tennis 16 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Sakkari bereikt opnieuw finale Indian Wells na strijd tegen Gauff

De Griekse tennisster Maria Sakkari heeft voor de tweede keer in haar carrière de finale bereikt van het toonaangevende toernooi in Indian Wells. De nummer 9 van de wereld rekende in de halve finales in drie sets af met de Amerikaanse publiekslieveling Coco Gauff: 6-4 6-7 (5) 6-2.

Sakkari staat in de finale evenals in 2022 tegenover Iga Swiatek. De Poolse nummer 1 van de wereld was in de halve finales veel te sterk voor de Oekraïense Marta Kostjoek: 6-2 6-1. Swiatek won in de 2022 de finale van Sakkari in twee sets (6-4 6-1).

De partij tussen Sakkari en Gauff werd twee keer onderbroken door een regenbui. De Griekse won de eerste set, maar zag Gauff in het tweede bedrijf sterk terugkomen. Sakkari had de wedstrijd al in twee sets kunnen beslissen, maar ze verkwanselde drie wedstrijdpunten en gaf de set alsnog weg aan de Amerikaanse nummer 3 van de wereld. Sakkari won vervolgens wel weer overtuigend de derde set.

Reactie Sakkari

“Het was een kwestie van niet opgeven”, sprak de Griekse na afloop van de partij. “Ik had de wedstrijd gemakkelijk kunnen weggeven nadat ik de tweede set verloor, terwijl ik drie wedstrijdpunten had. Ik ben er in blijven geloven en heb voor elk punt gevochten tegen Coco, die een geweldige speelster is en ook een echte vechter.”

Swiatek was bijzonder tevreden na haar strakke overwinning op Kostjoek, de nummer 32 van de wereld die voor de eerste keer in de halve finales stond van een zogenoemd WTA 1000-toernooi, het niveau net onder de grand slams. “Dit was mijn beste wedstrijd die ik hier heb gespeeld”, zei de Poolse, die veertien winners sloeg, daar slechts zes misslagen tegenover zette en geen enkel breakpoint toestond. “Ik speelde de hele partij met vertrouwen, met een positieve vibe.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP