Redactie
Redactie Tennis 25 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Rybakina verslaat Keys en bereikt kwartfinales WTA-toernooi Miami

Tennisster Elena Rybakina is relatief eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinales van het grote WTA-toernooi van Miami. De 24-jarige Kazachse schakelde Madison Keys uit de Verenigde Staten in twee sets uit: 6-3 7-5.

Rybakina wist in de eerste set vier breakpoints niet te verzilveren, voordat ze alsnog op 4-3 toesloeg. De nummer 4 van de wereld haalde daarna op haar eigen opslag de set binnen en leek na een break op 1-1 in de tweede set op weg naar een snelle zege. Keys kwam nog een keer langszij, maar Rybakina besliste de partij met een tweede break.

Rybakina speelt in de kwartfinales tegen de Griekse Maria Sakkari. De mondiale nummer 9 hoefde niet in actie te komen, nadat haar Russische tegenstandster Anna Kalinskaja zich had afgemeld met een blessure.

Indian Wells

Sakkari bereikte onlangs ten koste van de Amerikaanse Coco Gauff de finale van het toernooi in Indian Wells, waarin ze verloor van Iga Swiatek.

De 20-jarige Gauff strandde in Miami al in de vierde ronde. De nummer 3 van de wereld verloor in drie sets van Caroline Garcia uit Frankrijk: 3-6 6-1 2-6.

Garcia nam meteen een 3-0-voorsprong en haalde daarna de eerste set zonder problemen binnen. Gauff was vervolgens oppermachtig in de tweede set, maar Garcia herstelde zich knap in de derde set. Ze moest nog hard werken om haar eerste servicegame te winnen, maar daarna gaf ze Gauff geen kans meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP