Redactie
Redactie Wielrennen 2 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Pogacar wint Strade Bianche met imponerende solo

Tadej Pogacar heeft met heel veel machtsvertoon Strade Bianche gewonnen. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk viel aan op de Monte Santa Marie, op ruim 80 kilometer voor de streep. De Sloveen nam al snel een voorsprong van twee minuten en bereikte na een imponerende solo de finish.

De Letse wielrenner Toms Skujiņs was de beste van de rest en eindigde op 2.46 minuten als tweede, vlak voor de Belg Maxim Van Gils. Thomas Pidcock kwam als vierde over de finish. De Brit schreef Strade Bianche vorig jaar op zijn naam.

Pogacar won de wedstrijd in Toscane, over deels onverharde wegen, ook al in 2022. Mathieu van der Poel was drie jaar geleden de laatste Nederlandse winnaar. De wereldkampioen ging niet van start voor de koers over ruim 215 kilometer met start en aankomst in Siena. Hij opent zijn seizoen op de weg tijdens Milaan-Sanremo. Pogacar heeft die wedstrijd ook in zijn agenda gezet.

Pogacar won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. De kopman van UAE Team Emirates kwam drie jaar geleden ook al als eerste over de streep bij Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveen schreef de Ronde van Lombardije al drie keer op zijn naam.

Pogacar vierde zijn zege al ruim voor de finish. Hij balde een vuist en genoot van het enthousiaste publiek. “Het is altijd goed om de eerste koers van het seizoen te winnen”, zei hij tijdens een flashinterview aan de finish. “Ik heb me in de winter goed voorbereid. Het tempo lag al snel hoog. Het waaide hard op de Monte Santa Marie en we waren nog maar met 25 renners over. Daarom durfde ik wel iets te proberen. Ik sloeg al snel een gat en heb toen maar besloten om alleen verder te rijden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP