Redactie
Redactie Wielrennen 15 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Olav Kooij klaar om Milaan-San Remo te betwisten voor team Visma

Wielrenner Olav Kooij rijdt komend weekend voor Visma – Lease a Bike de wielerklassieker Milaan-San Remo. De ploeg moet het doen zonder Wout van Aert en Tiesj Benoot en dus is er ruimte voor de Nederlander. Kooij fietst de eendagskoers voor het eerst.

De 22-jarige renner maakt dit seizoen indruk en won al vier sprints. Toch denkt Maarten Wynants, ploegleider van Visma – Lease a Bike, dat het moeilijk wordt om te winnen in Italië. “Deze keer past die rol van underdog bij ons. Als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar versnellen, wordt het een hele uitdaging om ze te volgen. Gelukkig wint de favoriet niet altijd. Het kan onze kant op gaan als we geluk hebben”, aldus Wynants.

Kooij wordt bijgestaan door ploeggenoten Christophe Laporte uit Frankrijk, de Nederlandse broers Tim en Mick van Dijke, de Belgen Julien Vermote en Tosh Van der Sande en Johannes Staune-Mittet uit Noorwegen.

Milaan-San Remo geldt als de eerste wielerklassieker van het seizoen en is zaterdag. Mathieu van der Poel won vorig jaar. Van Aert, normaal een van de favorieten, is er niet bij omdat hij nog op hoogte traint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP