Redactie
Redactie Atletiek 3 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Sprinters winnen opnieuw brons op WK indooratletiek met Nederlands record

De sprinters van de 4×400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela, Terrence Agard en Tony van Diepen liepen de hele finale in derde positie. Hun tijd van 3.04,25 was wel een dik Nederlands record.

Agard en Van Diepen maakten twee jaar geleden in Belgrado ook deel uit van het estafetteteam dat brons won op de WK indoor. Nick Smidt en Taymir Burnet waren toen de andere twee lopers.

‘Blijft speciaal’

Bonevacia en Angela liepen zondag in Glasgow hun eerste rondjes indoor. Zij waren speciaal voor de WK geselecteerd. In de weken ervoor liepen ze geen indoorwedstrijden, maar trainden ze in Zuid-Afrika al voor het buitenseizoen.

“Een medaille blijft speciaal in een olympisch jaar”, zei startloper Bonevacia. “Dit geeft ook vertrouwen voor de World Relays later dit jaar op de Bahama’s. Daar moeten we ons plaatsen voor de Spelen en in Parijs willen we iets moois neerzetten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP