Redactie
Redactie Schaatsen 9 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Miho Takagi trekt zich terug uit WK allround na winnen wereldtitel sprint

Schaatsster Miho Takagi heeft zich na de eerste dag van het WK allround teruggetrokken, zo bevestigt haar coach Johan de Wit. De 29-jarige Japanse, die vrijdagavond de wereldtitel sprint veroverde, won eerder op de dag de 500 meter en werd elfde op de 3000 meter. Ze stond halverwege het toernooi derde op 0,50 seconde van Marijke Groenewoud.

Takagi won vrijdagavond de wereldtitel bij het sprinttoernooi voor de Nederlandse schaatssters Femke Kok en Jutta Leerdam. Ze wilde vervolgens een poging doen om in de twee dagen erna ook de wereldtitel allround op haar naam te schrijven. De Japanse oogde erg vermoeid na de 3000 meter en zei al dat ze eerst slaap nodig had.

De Wit, coach van Team Gold, had al voorafgaande aan het toernooi kritiek op schaatsunie ISU geuit. Door de twee schaatsvierkampen zo kort achter elkaar te organiseren werd het voor schaatsers te lastig gemaakt om aan beide toernooien deel te nemen, stelde hij. De Amerikaan Jordan Stolz besloot daarom om het WK sprint te laten schieten en concentreerde zich alleen op het WK allround.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP