Redactie
Redactie Atletiek 1 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Lieke Klaver naar finale 400 meter op WK indooratletiek Glasgow

Lieke Klaver heeft zich bij de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale van de 400 meter. De 25-jarige atlete won de eerste heat in de halve finales in een tijd van 51,18 seconden. De finale is zaterdagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd.

De atlete uit Enkhuizen maakte een valse start, maar dat betekende in dit geval geen diskwalificatie. Bij de tweede poging was ze goed weg uit de startblokken in baan 5. Na de eerste ronde liep ze aan de leiding en die hield ze in de tweede ronde vast. De Amerikaanse Talitha Diggs kwam als tweede over de meet in 51,28.

Klaver won een jaar geleden zilver op de 400 meter bij de EK indoor in Istanbul. Het was haar eerste individuele medaille op een groot toernooi na de reeks medailles die ze al behaalde met het Nederlandse estafetteteam op de 4×400 meter. Vorig jaar liep ze op de WK in Boedapest samen met Femke Bol, Eveline Saalberg en Cathelijn Peeters naar de wereldtitel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP