Redactie
Redactie Tennis 16 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Wesley Koolhof triomfeert in dubbelspel Indian Wells

Tennisser Wesley Koolhof heeft het dubbelspeltoernooi van Indian Wells gewonnen. De Nederlander klopte samen zijn Kroatische partner Nikola Mektic de Spanjaard Marcel Granollers en Horacio Zeballos uit Argentinië in de finale: 7-6 (2) 7-6 (4).

De 34-jarige Koolhof haalde vorig jaar ook de eindstrijd van het toernooi in Californië, samen met de Brit Neal Skupski. Rohan Bopanna en Matthew Ebden waren toen in de finale net te sterk.

Koolhof, nu de nummer 7 van de wereld in het dubbelspel, is bezig aan zijn laatste seizoen als professional. Hij besloot eind vorig jaar dat 2024 zijn laatste jaar zou worden op de tour omdat hij zijn grootste doel heeft bereikt: het winnen van een grandslamtoernooi. Vorig jaar was hij de beste op Wimbledon.

Indian Wells wordt beschouwd als het ‘vijfde grandslamtoernooi’. Het is het eerste masterstoernooi van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP