Redactie
Redactie Atletiek 2 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Job Geerds plaatst zich voor halve finales WK indooratletiek in Glasgow

Job Geerds heeft zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden. De 21-jarige debutant eindigde als derde in zijn serie in 7,66 seconden, goed voor een rechtstreekse doorgang naar de volgende ronde. De halve finales en de finale van de 60 meter horden staan voor zaterdagavond op het programma.

Geerds liet deze winter stevige progressie zien op de 60 meter horden. De Amsterdammer veroverde twee weken geleden de Nederlandse titel in een tijd van 7,57 seconden, dicht in de buurt van het Nederlands record van 7,52, dat op naam staat van Gregory Sedoc.

“Blij dat ik door ben. Hopelijk straks in de halve finales nog wat harder”, zei Geerds na afloop. Zijn 7,66 was de dertiende tijd van alle deelnemers. De Amerikaan Grant Holloway, die onlangs zijn wereldrecord aanscherpte tot 7,27, was met 7,43 de snelste.

Toekomst

“Het was een rommelige race. Ik moet straks wat meer focussen, want het is allemaal wel veel, zo’n eerste optreden op een groot kampioenschap. Ik zat in mijn startblok aan nog van alles en nog wat te denken”, aldus Geerds.

De hordeloper had helemaal niet verwacht dat hij in Glasgow aan de start zou verschijnen. Zijn progressie heeft hem zelf ook verrast. “Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik wat meer rust neem na de trainingen en in de trainingen meer de aandacht richt op weten waar je mee bezig bent. Ik doe nu nog een studie, werk erbij en geef zelf trainingen, maar dat is nog nodig omdat ik niet kan leven van de atletiek. Maar ik zal wel wat moeten afstoten, want ik hoop dat mijn toekomst wel in de sport ligt. Nu het is gelukt om op de WK indoor te staan, heb ik niet het idee dat iets niet kan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP