Redactie
Redactie Schaatsen 24 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse kunstschaatser Malinin wint wereldtitel met indrukwekkende zes viervoudige sprongen

De Amerikaanse kunstschaatser Ilia Malinin heeft in Montreal met nooit eerder vertoonde zes viervoudige sprongen de wereldtitel veroverd. De 19-jarige behaalde een recordscore van 227,79 voor zijn vrije kür en kwam uit op een totaal van 333,76. Daarmee steeg hij van de derde naar de eerste plaats in de eindstand.

De Japanner Yuma Kagiyama pakte het zilver en de Fransman Adam Siao Him Fa behaalde het brons. De Fransman leverde ook een opvallende prestatie. Na de korte kür stond hij nog negentiende, maar door een vlekkeloze vrije oefening klom hij naar de derde plaats.

Malinin was echter de man die verbaasde met een serie van zes sprongen, waarbij hij vier keer om zijn as draaide en alle mogelijke combinaties uitvoerde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP