Redactie
Redactie Tennis 20 maart 2024
Leestijd: 2 minuten

Halep verliest in Miami maar blij met rentree na dopingban

Simona Halep verloor bij haar rentree op het tennistoernooi van Miami van de Spaanse Paula Badosa. De Roemeense voormalig nummer 1 van de wereld was desondanks blij met haar eerste optreden sinds de US Open van 2022, waar ze positief testte op het verboden middel roxadustat.

“Dit is een speciale dag”, zei Halep. “Ik zou ook zeggen dat dit heel speciaal voor me blijft. Natuurlijk heb ik veel goede resultaten in het verleden behaald, maar dit is meer dan tennis, dit is iets persoonlijks.”

Halep keek ook tevreden terug op de partij die ze in drie sets verloor: 6-1 4-6 3-6. “Ik voelde me heel goed”, zei de Roemeense. “Het gaf me veel energie om het publiek voor me te zien juichen. Mijn tennisniveau was goed. Dat heeft waarschijnlijk veel mensen verrast.”

Wildcard

Sporttribunaal CAS bracht onlangs de schorsing van Halep terug van vier jaar naar negen maanden. De schorsing ging met terugwerkende kracht in op 7 oktober 2022, waardoor deze op 6 juli vorig jaar afliep. Halep kon daardoor haar rentree maken en kreeg een wildcard van de organisatie van de Miami Open.

De toewijzing van een wildcard voor Halep lokte kritiek uit bij Caroline Wozniacki, die eerder ook een wildcard had ontvangen. “Ik ben in het verleden heel uitgesproken geweest over doping. Ik heb altijd een schone sport gewild, eerlijk voor iedereen en dat is nog altijd mijn mening”, zei de Deense. “Dit is niet rechtstreeks gericht aan Simona, maar als iemand met opzet fraudeert en als iemand positief heeft getest voor doping is het mijn persoonlijke opvatting dat diegene niet beloond moet worden met een wildcard.”

Halep reageerde op de uitspraken door te zeggen dat ze niets verkeerd heeft gedaan. “Ik heb niet valsgespeeld en geen doping gebruikt”, verwees ze naar de uitspraak van het sporttribunaal. “Het is beter als we de beslissing van het CAS erbij pakken, die zegt dat het een vervuild supplement was. Slechts één persoon is negatief over me en dat is niet belangrijk omdat honderden mensen me liefde toewensen. Dus ik accepteer dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP