Redactie
Redactie Schaatsen 8 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Femke Kok opnieuw snelste op 500 meter bij WK Sprint

Femke Kok heeft bij het WK sprint in Inzell ook de tweede 500 meter op haar naam geschreven. De 23-jarige wereldkampioene op de 500 meter was met 37,07 sneller dan Kim Min-sun uit Zuid-Korea (37,11) en Erin Jackson (37,13).

Kok staat met alleen nog de afsluitende 1000 meter te gaan tweede achter de Japanse Miho Takagi, die tot de vierde tijd van 37,19 kwam. Takagi moest in de binnenbocht met een hand naar het ijs om haar balans te houden.

Jutta Leerdam eindigde met 37,57 als zesde. Ze neemt in het klassement de derde plaats in na drie afstanden.

Grevelt

Isabel Grevelt zette met 38,05 de tiende tijd neer. Zij staat negende in het klassement.

Kok moet op de afsluitende 1000 meter later op vrijdag 0,67 seconde goedmaken om Takagi te kunnen passeren in het klassement. Leerdam heeft op de 1000 meter een achterstand van 1,71 seconde op de Japanse en iets meer dan een seconde op Kok.

Grevelt kan nog stijgen naar de zevende positie. Dan moet ze tijd pakken op Ruining Tian uit China en de Zuid-Koreaanse Kim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP