Redactie
Redactie Atletiek 27 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol loopt laatste Nederlandse wedstrijd voor Olympische Spelen bij FBK Games

Atlete Femke Bol neemt op 7 juli deel aan de FBK Games in Hengelo. Het is voor de 24-jarige wereldkampioene indoor de laatste wedstrijd in Nederland voor de start van de Olympische Spelen op 26 juli.

“Ik ben ontzettend blij dat ik kort voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd mag lopen voor eigen publiek, in Hengelo”, zei Bol in een persbericht van de organisatie. “Een wedstrijd in Nederland geeft mij altijd extra motivatie en energie. Hopelijk zit het stadion helemaal vol!”

Ellen van Langen, die het atletenveld samenstelt voor de FBK Games, was ook enthousiast over de deelname van Bol. “Wij zijn blij dat we Femke als grote ster van de FBK Games 2024 kunnen aankondigen”, zei de oud-olympische kampioene 800 meter. “Vorig jaar liep ze een fantastisch baanrecord in Hengelo. Dit jaar heeft ze indoor met twee wereldrecords en twee keer goud op de WK in Glasgow al spectaculaire dingen laten zien. Ik hoop dat de FBK Games voor haar dit jaar een mooie laatste boost zijn voor de Olympische Spelen.”

Bol loopt deze zomer in het Fanny Blankers-Koenstadion de 400 meter. Vorig jaar won ze de afstand in 50,11. Daarmee liep ze harder dan ooit op de FBK Games. De Amersfoortse veroverde begin maart ook de wereldtitel indoor op de 400 meter in een nieuw wereldrecord van 49,17. Met de estafetteploeg won ze in Glasgow ook goud op de 4×400 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP