Redactie
Redactie Tennis 27 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Djokovic beëindigt samenwerking met coach Ivanisevic na moeizaam voorjaar

Tennisser Novak Djokovic heeft de samenwerking met zijn coach Goran Ivanisevic beëindigd. De Servische nummer 1 van de wereld meldt op zijn Instagram-account dat het besluit een paar dagen geleden genomen is. “Onze chemie op de baan kende zijn ups en downs, maar onze vriendschap is altijd sterk gebleven”, schrijft Djokovic, die een moeizaam voorjaar kent.

Na zijn uitschakeling in de halve finales van de Australian Open keerde de 36-jarige Serviër pas in maart terug op de baan. In Indian Wells verloor hij al in de derde ronde, waarna hij zich afmeldde voor het toernooi van Miami.

Djokovic, winnaar van 24 grandslamtoernooien, voegde voormalig Wimbledonkampioen Ivanisevic in 2019 toe aan zijn begeleidingsstaf. Met hulp van de Kroaat wilde hij onder meer zijn opslag verbeteren. “Maar sindsdien droeg hij ook bij aan veel plezier en recordbrekende prestaties, zoals nog een aantal grandslamtitels”, schrijft Djokovic bij een foto waarop beiden het bordspel Parchis spelen. “Het is ons ‘bijgevecht’ dat we al jaren leveren en dat niet zal stoppen. Dank voor alles, Sefinjo, ik houd van jou.”

Djokovic meldde zich af voor het toernooi van Miami met als reden dat hij moest schipperen tussen zijn privé- en zijn professionele schema. Hij bereidt zich nu voor op het gravelseizoen met als doel op Roland Garros zijn 25e grandslamtitel te veroveren. Dat toernooi in Parijs begint op 26 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP