Redactie
Redactie Vechtsport 9 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Boksster Chelsey Heijnen plaatst zich voor Olympische Spelen in Parijs

Boksster Chelsey Heijnen heeft zich in het Italiaanse Busto Arsizio geplaatst voor haar eerste Olympische Spelen. De 24-jarige Roosendaalse versloeg in de halve finale van het kwalificatietoernooi de Slowaakse Miroslava Jedinakova, waardoor ze verzekerd is van een ticket voor de Spelen van Parijs. Maandag komt ze in Italië nog in actie in de finale van de klasse tot 60 kilogram.

Heijnen veroverde in 2022 al eens WK-brons, maar lukte het een jaar eerder niet om zich te plaatsen voor de Spelen van Tokio.

Heijnen plaatste zich als eerste Nederlandse bokser voor de Spelen van Parijs. Maud van der Toorn en Gradus Kraus zijn in de klasses tot 57 en 80 kilogram nog in de race voor een ticket op dit kwalificatietoernooi, dat tot en met maandag duurt. Luna Beeloo werd zaterdag bij de laatste zestien in de klasse tot 66 kilogram uitgeschakeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP