Redactie
Redactie Tennis 1 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Boeblik bereikt finale ATP-toernooi Dubai na diskwalificatie Roeblev

Tennisser Aleksandr Boeblik heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi van Dubai. Bij een stand van 6-5 in de derde set in het voordeel van de speler uit Kazachstan, werd zijn tegenstander Andrej Roeblev gediskwalificeerd. De Rus viel uit naar een lijnrechter en kreeg daarvoor een straf. Het stond 6-7 (4) 7-6 (5) 6-5.

Roeblev beklaagde zich na het punt waarmee Boeblik de elfde game in de derde set binnenhaalde rechtstreeks bij een lijnrechter, die volgens hem een bal uit had moeten geven. Dat kwam hem op een diskwalificatie te staan.

De lijnrechter beweerde dat Roeblev in het Russisch tegen hem had gescholden. De Rus zelf hield vol dat hij in het Engels had gesproken en geen verwensingen had gebruikt. De tennisser probeerde scheidsrechter Miriam Bley en ATP-leidinggevende Roland Herfel te overtuigen om verder te spelen, maar die hadden hun beslissing genomen en kwamen daar niet op terug.

Tegenstander

Eerder in de beslissende set had Boeblik nog een lange woordenwisseling met scheidsrechter Bley gehad over nieuwe ballen. De tennisster uit Kazachstan kreeg ook nog een straf voor onsportief gedrag na een woedeaanval, maar hij slaagde er ook in een break achterstand goed te maken.

Boeblik neemt het in de finale in Dubai op tegen de winnaar van de partij tussen de als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev en de Fransman Ugo Humbert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP