Redactie
Redactie Autosport 24 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Fernando Alonso ontvangt straf na roekeloze actie tijdens GP Australië

Fernando Alonso is na de Grote Prijs van Australië bestraft voor een ‘roekeloze’ actie. De Spaanse Formule 1-coureur van Aston Martin kreeg van de stewards een tijdstraf van twintig seconden en drie strafpunten op zijn racelicentie. Als gevolg van de straf zakte hij van de zesde naar de achtste plaats in de einduitslag.

Alonso remde in de voorlaatste ronde ongewoon vroeg voor bocht 6 op het circuit van Melbourne. De vlak achter hem rijdende George Russell schrok daar zo van dat hij de controle over zijn Mercedes verloor en op hoge snelheid crashte. De Brit stapte wonderwel ongedeerd uit het wrak.

Russell maakte direct na de race melding van het ‘bizarre’ incident. “Ik weet niet wat er bij hem aan de hand was, maar ik reed al enkele ronden vlak achter hem en werd volledig verrast door zijn actie. Hij remde ineens 100 meter eerder voor deze bocht”, vertelde de coureur aan onder meer motorsport.com.

De stewards riepen Alonso en Russell na de race bij zich voor uitleg. De Spanjaard verklaarde dat hij inderdaad op een andere manier de bocht wilde ingaan door eerder van zijn gas af te gaan. De stewards oordeelden dat Alonso’s manier van rijden ‘potentieel gevaarlijk’ was en vonden een straf voor de tweevoudig wereldkampioen op zijn plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP