Redactie
Redactie Wielrennen 24 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Vingegaard boekt tweede ritzege en verstevigt leiding in Spaanse rittenkoers

Jonas Vingegaard van de Nederlandse wielerploeg Visma – Lease a Bike heeft zijn tweede ritzege op een rij geboekt in O Gran Camiño, een vierdaagse rittenkoers in het Spaanse Galicië. De 27-jarige Deen redde het solo en verstevigde zijn leiding in het algemeen klassement.

Na een lastige etappe van 173 kilometer haalde tweevoudig Tourwinnaar Vingegaard het na veel aanvalswerk solo, en dat met een halve minuut voorsprong op een achtervolgende groep. De Spanjaard Carlos Canal won de sprint om de tweede plek, de Fransman Quentin Pacher werd derde.

“Het was opnieuw een erg zware dag. De jongens leverden uitstekend werk door de kopgroep binnen schot te houden. Daarna nam ik het risico om aan te vallen en gelukkig kon ik mijn voorsprong houden tot de finish”, zei Vingegaard via zijn ploeg.

Achtervolgers

“Richard Carapaz was degene die startte met aanvallen na de bergsprint. We hadden vrij snel een mooi gat en de samenwerking verliep uitstekend. Ik gaf het zeker een kans en zou uiteindelijk wel zien wat het zou opleveren.”

In het algemene klassement heeft Vingegaard nu 1.13 voorsprong op de Colombiaan Egan Bernal, ook een voormalig Tourwinnaar. De Ecuadoraan Jefferson Cepeda is derde op 1.15.

Vorig jaar

Vingegaard rijdt in O Gran Camiño zijn eerste koers van 2024. Vorig jaar won hij drie etappes en het klassement. Wil hij het nu even goed doen, dan moet de Deen zondag ook de slotetappe met aankomst bovenop een 7 kilometer lange beklimming naar zijn hand zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP