Redactie
Redactie Tennis 14 februari 2024
Leestijd: 2 minuten

Van de Zandschulp verliest openingsronde ABN AMRO Open tegen Sinner

Botic van de Zandschulp heeft op het ABN AMRO Open niet voor een sensationele zege kunnen zorgen. De nummer 2 van Nederland verloor in de openingsronde van de Italiaanse tennisser Jannik Sinner, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds zijn titel op de Australian Open. Het werd 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 4.

Van de Zandschulp en Sinner troffen elkaar vorige maand ook in de eerste ronde van de Australian Open. De 22-jarige Sinner won toen met 6-4 7-5 6-3.

De avondwedstrijd in Ahoy, dat voor driekwart was gevuld, duurde een uur en 27 minuten. Sinner maakte het af op zijn derde wedstrijdpunt, na er een game eerder op de service van de Nederlander nog twee onbenut gelaten te hebben.

Forehand winner

De Veenendaler wist tot 2-2 gelijke tred te houden met Sinner, maar in de vijfde game leverde hij zijn servicegame in. De Italiaan plaatste de eerste break van de wedstrijd dankzij een aantal fraaie passeerslagen. Die achterstand wist Van de Zandschulp niet meer ongedaan te maken en bij 5-3 verloor hij opnieuw zijn opslaggame.

In de tweede set liep Sinner, ondanks drie breakpoints voor de Nederlander in de eerste game, direct uit naar 3-0 en Van de Zandschulp wist de spanning niet terug te brengen. Bij 5-2 serveerde hij in een lange game nog twee matchpoints weg, maar een game later maakte Sinner het af met een indrukwekkende lovegame. Hij besloot het duel met een forehand winner.

Doha

De 28-jarige Van de Zandschulp had voor de tweede keer in zijn loopbaan een speler uit de top-5 kunnen verslaan. Vorig jaar won hij in Miami van de Noor Casper Ruud. In 2023 haalde Van de Zandschulp de tweede ronde in Ahoy. Toen was hij kansloos tegen de Rus Daniil Medvedev.

Van de Zandschulp vertrekt nu naar Doha, waar hij volgende week in actie komt. Hij stond daar op de reservelijst, maar werd na de afmelding van Rafael Nadal doorgeschoven naar het hoofdtoernooi.

Griekspoor laatst overgeblevene

Na de uitschakeling van Van de Zandschulp is Tallon Griekspoor de enige Nederlander die nog in het enkelspeltoernooi zit. De beste speler van Nederland neemt het donderdagmiddag in de tweede ronde op tegen de Pool Hubert Hurkacz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP