Redactie
Redactie Zwemmen 12 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Schouten plaats zich als tweede voor WK halve finales schoolslag

Tes Schouten heeft zich op de WK in Doha overtuigend als tweede geplaatst voor de halve finales van de 100 meter schoolslag (1.06,46). De Nederlandse specialiste op de dubbele afstand hoefde in de series alleen de Chinese Qianting Tang (1.06,16) voor zich te dulden. Titelverdedigster Ruta Meilutyte uit Litouwen kwam in de series vier honderdsten van een seconde tekort en is al uitgeschakeld.

Door de afwezigheid van zes van de acht finalisten van de vorige WK in Japan, liggen er op dit nummer ook al kansen voor Schouten (23). De onder Mark Faber trainende zwemster werd afgelopen zomer tiende. De halve finales zijn maandagavond, de strijd om de medailles volgt dinsdag.

Door het gebrekkige deelnemersveld zou Schouten, winnares van WK-brons vorig jaar (200 school), minder waarde aan een eventuele medaille in Doha hechten. “Het podium is het podium, maar ik hoop dan wel dat het met een tijd is die ook zou meetellen als iedereen er zou zijn. Wat dat betreft waren de vorige WK wel gewoon echt belangrijker. Dat was qua concurrentie een echt WK. Dit is een tandje minder”, zei de Bodegraafse.

De houdster van het Nederlands record (1.05,71) heeft in Parijs als doel om op de 100 school de olympische finale halen. “Het podium wordt daar wel gewoon echt lastig. Vergeleken met de echte sprinters kom ik op de eerste 50 meter gewoon tekort. De 200 is echt meer mijn ding.” De finale van dat nummer staat voor vrijdagavond op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP