Redactie
Redactie Tennis 9 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Tennisser Tim van Rijthoven plant rentree op Portugese toernooi

Tennisser Tim van Rijthoven wil nog eind deze maand zijn rentree maken. De 26-jarige Van Rijthoven mikt voor zijn comeback op een futuretoernooi in het Portugese Faro, dat op 26 februari begint. De futures zijn het laagste niveau van de internationale tennistour.

Van Rijthoven kwam een jaar geleden voor het laatst in actie, op het ABN AMRO Open in Rotterdam. De voormalig nummer 101 van de wereld onderging vorig jaar een elleboogoperatie.

“Ik heb er wel zin in, met thuis zitten is het nu wel gedaan”, zei Van Rijthoven in een podcast van de KNLTB. “Met de elleboog gaat het de goede kant op, ik ben hartstikke fit. Het enige wat ik nog niet voluit kan is serveren, maar dat gaat tijd kosten.”

Slagingspercentage

Van Rijthoven raakte vorig jaar vier maanden geen racket aan. “Dan ben je ineens een ‘gym rat’ en herdenk je je carrière. Gaat dit nog wel goed komen? Het slagingspercentage van de operatie is 85 procent, maar dan schiet toch die andere 15 procent door je hoofd.”

Anderhalf jaar geleden won Van Rijthoven het grastoernooi van Rosmalen. Kort daarna haalde hij de vierde ronde van Wimbledon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP