Redactie
Redactie Schaatsen 11 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Schulting bereikt finale 1000m in Dresden na blessures en lange pauze

Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden de finale bereikt op de 1000 meter. De olympisch kampioene op de kilometer eindigde als tweede in haar halve finale achter Hanne Desmet uit België. Dat was voldoende voor een finaleplaats later zondag.

Voor Schulting zijn de races in Dresden haar eerste wedstrijden in bijna een jaar. Vorig jaar maart kwam ze tijdens de WK in Zuid-Korea voor het laatst in actie. De drievoudig olympisch kampioene stelde de start van haar seizoen eerder uit door oververmoeidheid en een trainingsongeluk, waarbij ze geblesseerd raakte aan haar rug. Ze greep zaterdag bij haar eerste finale op een individuele afstand brons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP