Redactie
Redactie Zwemmen 12 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Steenbergen grijpt naast tweede WK-medaille op 200 meter wisselslag

Marrit Steenbergen heeft op de 200 meter wisselslag niet haar tweede medaille van deze WK kunnen pakken. Na het estafettegoud op de 4×100 vrije slag van zondag tikte de 24-jarige Friezin maandag als vijfde aan op de 200 meter wisselslag (2.10,24). De Amerikaanse titelverdedigster Kate Douglass was verreweg de snelste (2.07,05) en prolongeerde haar titel, Sydney Pickrem uit Canada werd tweede (2.08,56).

Voor Steenbergen lagen er kansen op dit nummer, omdat vier van de acht finalisten van de vorige WK het toernooi in Qatar lieten schieten met het oog op de naderende Olympische Spelen. De Nederlandse eindigde vorig jaar zelf als zevende.

Voor de multifunctionele Steenbergen zijn de medaillekansen op de 100 en 200 meter vrije slag normaal gesproken groter. Afgelopen zomer werd ze derde op de 100 vrij en veroverde ze daarmee een van de drie Nederlandse WK-medailles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP