Redactie
Redactie Tennis 13 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Roeblev verslaat Bergs en bereikt tweede ronde ABN AMRO Open

Andrej Roeblev heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van het ABN AMRO Open. De Russische nummer 5 van de wereld versloeg de Belgische qualifier Zizou Bergs met 7-5 6-3.

De als tweede geplaatste Roeblev (26) had in beide sets aan één break voldoende voor setwinst. In de eerste set won hij de servicegame van de Belg bij 6-5 en in de tweede set bij 4-3. Na een uur en 22 minuten maakte Roeblev het af met een sterke service, die Bergs te machtig was.

Bergs maakte zijn debuut in het hoofdtoernooi van het ABN AMRO Open. Hij is de nummer 132 van de wereld.

Kanshebber

Voor Roeblev is het al de achtste keer dat hij deelneemt in Rotterdam. “Ik vind dit toernooi zo leuk, mede door de sfeer die er heerst. En omdat het een ATP 500-toernooi is. Alles bij elkaar eigenlijk”, zei de Rus, die het in de tweede ronde opneemt tegen Félix Auger-Aliassime.

Roeblev geldt na Jannik Sinner als de grootste kanshebber voor de titel. Vorige maand verloor hij op de Australian Open van de Italiaan. “Ik verloor in drie sets van hem en was bang dat hij vervolgens in drie sets van Novak Djokovic zou verliezen. Dat ik dan zou denken: hoe ver ben ik wel niet verwijderd van de titel. Maar gelukkig viel het mee. Ik blijf in ieder geval zo hard mogelijk werken om ooit een grand slam te winnen.”

Roeblev won het toernooi in Ahoy drie jaar geleden. Hij versloeg toen in de finale de Hongaar Marton Fucsovics.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP