Redactie
Redactie Tennis 15 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Roeblev overleeft matchpoints en bereikt kwartfinales ABN AMRO Open

De Russische tennisser Andrej Roeblev heeft in de tweede ronde van het ABN AMRO Open drie matchpoints overleefd tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime. De kampioen van 2021 versloeg in de tweede avondpartij de winnaar van de editie van 2022 met 3-6 7-6 (6) 7-5.

De 26-jarige Roeblev werkte in de derde set bij een 5-4-achterstand drie wedstrijdpunten op een rij weg. Hij haalde alsnog de game binnen en stond in het restant geen game meer af tegen de aangeslagen Auger-Aliassime.

De als tweede geplaatste Roeblev neemt het in de kwartfinales op tegen de Australiër Alex de Minaur, die eerder op de dag de Belg David Goffin met 6-3 6-1 kansloos liet.

Roeblev, de nummer 5 van de wereld, won drie jaar geleden in de finale van de Hongaar Marton Fucsovics.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP