Redactie
Redactie Tennis 14 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Milos Raonic bereikt kwartfinales ABN AMRO Open na lange blessureperiode

De Canadese tennisser Milos Raonic heeft op het ABN AMRO Open voor het eerst sinds eind 2020 de kwartfinales van een ATP-toernooi bereikt. De nummer 309 van de wereld was in Rotterdam met 6-4 6-4 te sterk voor Aleksandr Boeblik uit Kazachstan.

In november van 2020 schaarde Raonic zich voor het laatst bij de laatste acht op het hoogste niveau. De voormalig nummer 3 van de wereld, de afgelopen jaren veelvuldig geblesseerd, haalde toen de halve finales op het masterstoernooi van Parijs.

De 33-jarige Raonic had zich tot verbazing van toernooidirecteur Richard Krajicek ingeschreven voor het toernooi van Rotterdam. Hij had zijn zogenoemde ‘protected ranking’ gebruikt om te worden toegelaten tot het hoofdtoernooi.

2016

Roanic haalde in 2016 de finale van Wimbledon.

Boeblik won begin dit jaar het indoortoernooi van Montpellier. Hij had vijf duels op een rij gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP