Redactie
Redactie Schaatsen 15 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Patrick Roest prolongeert wereldtitel 5000 meter op WK Calgary

Patrick Roest heeft bij de WK afstanden in Calgary zijn wereldtitel op de 5000 meter geprolongeerd. De 28-jarige Lekkerkerker was in de Olympic Oval in Canada met 6.07,28 de beste. Zilver was er net als vorig jaar voor de Italiaan Davide Ghiotto die tot 6.08,61 kwam. Het brons ging naar de Noor Sander Eitrem.

Roest begon aan zijn race om de wereldtitel met een ongeslagen status op de 5000 meter dit seizoen. Hij had de laatste wereldbekerwedstrijd in Quebec overgeslagen, maar had de andere vier overtuigend gewonnen. De schaatser veroverde vorig jaar bij de WK in Heerenveen voor het eerst de wereldtitel op de 5000 meter.

Chris Huizinga werd met 6.15,04 zevende. Marcel Bosker eindigde met 6.23,87 als vijftiende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP