Redactie
Redactie Atletiek 29 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympisch dorp Parijs klaar voor ontvangst 14.500 sporters en begeleiders

Het olympisch dorp in Parijs is af. Om dat te vieren kreeg Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen, een symbolische sleutel overhandigd. De Franse president Emmanuel Macron was ook aanwezig.

In het olympisch dorp, in het departement Seine-Saint-Denis in het noorden van de Franse hoofdstad, is komende zomer tijdens de Spelen plaats voor ongeveer 14.500 atleten, trainers en begeleiders.

De Olympische Spelen in Parijs beginnen vrijdag 26 juli.

Milieuvriendelijke wijk

“Wij zijn trots op het werk dat jullie hebben gedaan, binnen het budget en op tijd”, zei Macron tegen de arbeiders ter plaatse. “Onze atleten zullen de Spelen in de beste omstandigheden kunnen beleven en jullie hebben bijgedragen aan het veranderen van de levens van de inwoners van dit gebied.”

Na de Spelen wordt het olympisch dorp getransformeerd tot een milieuvriendelijke wijk voor 6000 inwoners met twee scholen, een hotel, een openbaar park, winkels en kantoren, plus beplante gebieden voor voetgangers en niet-gemotoriseerde voertuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP