Redactie
Redactie Atletiek 17 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Nadine Visser verovert verrassend Nederlandse titel op 60 meter sprint

Nadine Visser heeft verrassend de Nederlandse titel veroverd op de 60 meter. De specialiste op de horden troefde de erkende sprintsters N’ketia Seedo en Tasa Jiya af op het snelle tartan in het Omnisport van Apeldoorn. Met haar winnende tijd van 7,19 seconden kwalificeerde ze zich zelfs voor de WK indoor in Glasgow (1-3 maart).

Visser onttroonde Seedo als kampioene. De Utrechtse, die voor de NK al zeker was van WK-deelname, werd vlak voor de meet ingehaald door Visser. Het verschil was minimaal; Seedo klokte 7,20. Vlak daarachter spurtte Jiya naar het brons in 7,26.

“Het zit wel goed met mijn start en mijn snelheid”, zei Visser na het behalen van de titel. “Ik wist ook dat als ik een goede dag zou hebben, dat ik dat die specialisten kon verslaan. N’ketia dipte volgens mij iets te vroeg en ik kan dat niet zo goed, dus liep ik gewoon hard door.”

Reactie Visser

De 29-jarige Visser liet kort na afloop al weten dat de 60 meter geen optie is voor haar op de WK indoor. Ze gaat vol voor de 60 meter horden, het onderdeel waarop ze twee keer Europees goud won en een keer WK-brons. Dit jaar toonde ze al vorm met 7,80, een tijd waarmee ze op wereldranglijst van dit jaar op de zevende plaats staat.

“Deze titel voelt ook niet als heel belangrijk. Die 60 meter loop ik puur in dienst van de 60 meter horden. Ik kan in ieder geval met vertrouwen richting de WK, al moet ik natuurlijk wel goed over die hekjes gaan.”

Goud voor Mo-Ajok

De titel op de 60 meter bij de mannen ging naar Xavi Joy Mo-Ajok. Hij pakte het goud in 6,69. Joris van Gool bemachtigde het zilver met een tijd van 6,73. Maurice Afognon pakte het brons met 6,75. Titelverdediger Raphael Bouju viel in de halve finales uit met een hamstringblessure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP