Redactie
Redactie Wielrennen 1 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Mohoric triomfeert in tweede etappe Ronde van Valencia

De Sloveen Matej Mohoric heeft de tweede etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Het was een rit over 162 kilometer van Canals naar La Valldigna met een lastige klim kort voor de finish. In de afdaling naar de meet viel de renner van Bahrain Victorious aan waarna hij met iets meer dan 10 seconden voorsprong als eerste de finish passeerde.

De Italiaan Giovanni Lonardi won de sprint om de tweede plaats, voor zijn landgenoot Simone Consonni. De leiderstrui bleef in handen van de Italiaan Alessandro Tonelli, de winnaar van de eerste etappe. Mohoric volgt in het klassement op ruim 1 minuut.

Mohoric (29) is een specialist als het om dalen gaat. Met een aanval in de afdaling na de Poggio won hij een kleine twee jaar geleden Milaan-Sanremo. Vorig jaar was hij onder meer ritwinnaar in de Tour de France en sloot hij het seizoen af met winst op het WK gravel.

“Mijn ploeggenoten hebben me goed afgezet voor de klim, ik moet ze bedanken”, vertelde hij bij Eurosport. Mohoric toonde aan al vroeg in vorm te zijn: “Ik wil er dit jaar meteen in de Omloop Het Nieuwsblad staan.” De Ronde van Valencia eindigt zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP