Redactie
Redactie Atletiek 7 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Spaanse langeafstandsloper Katir voorlopig geschorst wegens gemiste dopingcontroles

De Spaanse langeafstandsloper Mohamed Katir is door de dopingautoriteit Athletics Integrity Unit (AIU) voorlopig geschorst omdat hij vorig jaar drie dopingcontroles heeft gemist. Dat maakte de atleet woensdag zelf bekend.

Katir, winnaar van zilver op de 5.000 meter van de WK atletiek vorig jaar, zegt onschuldig te zijn. “In een aantal van de door de AIU gerapporteerde fouten was ik beschikbaar op de door mij opgegeven plaats, datum en tijd.”

De 25-jarige atleet verklaarde zich niet schuldig te hebben gemaakt aan het gebruik van verboden middelen of het opzettelijk ontsnappen aan dopingcontroles. “Ik zal mezelf verdedigen tegenover de bevoegde autoriteiten.”

Katir wordt in Spanje gezien als een belangrijke kanshebber op een olympische medaille in Parijs komende zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP