Redactie
Redactie Tennis 5 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Medvedev trekt zich terug voor ABN AMRO Open door onvoldoende herstel

Titelhouder Daniil Medvedev heeft zich afgemeld voor de vijftigste editie van het tennistoernooi van het ABN AMRO Open, dat zaterdag van start gaat. De Russische finalist van de Australian Open denkt niet voldoende hersteld te zijn van zijn inspanningen in Australië om opnieuw kans te maken het toernooi in Rotterdam te winnen.

“Helaas moet ik mij terugtrekken voor Rotterdam”, laat Medvedev via de organisatie weten. “Na een ongelooflijk zwaar en lang toernooi in Australië is mijn lichaam (en vooral mijn rechtervoet) nog niet voldoende hersteld om te spelen en mijn titel te verdedigen. Ik speel graag in Rotterdam, heb een lange geschiedenis met het evenement en kijk ernaar uit om in 2025 terug te komen.”

“We hebben allemaal kunnen zien wat voor inspanningen Daniil in Australië heeft geleverd”, zegt toernooidirecteur Richard Krajicek. “Dat die zijn deelname in de weg staan, is zowel voor hem als ons enorm jammer. We kijken ernaar uit om hem in de toekomst weer te kunnen verwelkomen.”

Lijstaanvoerder

Medvedev won het toernooi vorig jaar door de Italiaan Jannik Sinner in de finale in drie sets te verslaan. Met het wegvallen van Medvedev wordt Sinner de lijstaanvoerder van het ABN AMRO Open. De winnaar van de Australian Open krijgt daarbij onder meer concurrentie van de Rus Andrej Roeblev, de Deen Holger Rune en Hubert Hurkacz uit Polen.

Botic van de Zandschulp heeft door de afmelding van Medvedev geen wildcard meer nodig voor zijn deelname in Rotterdam. Zijn wildcard gaat naar Dino Prizmic, het 18-jarige talent uit Kroatië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP