Redactie
Redactie Zwemmen 13 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Steenbergen mist finale 200 meter vrije slag ondanks open veld in Doha

Podiumkandidate Marrit Steenbergen mist tegen de verwachtingen in de strijd om de WK-medailles op de 200 meter vrije slag. De 24-jarige nummer 5 van vorig jaar kwam in de halve finales niet verder dan de negende tijd, terwijl de beste acht zich plaatsten voor de finale van woensdag.

Er lagen in Doha kansen voor de Friezin omdat alle medaillewinnaars van de afgelopen WK er in Doha niet bij zijn. Met haar tijd van 1.57,30 was Steenbergen een kleine twee tienden van een seconde te langzaam voor een plek in de finale. Ook Janna van Kooten redde het niet met de slechtste tijd in de halve finales (2.00,44).

Steenbergen werd zondag in Doha wel al wereldkampioen met de estafettevrouwen op de 4×100 meter vrij. Op de individuele variant van dat nummer is Steenbergen later deze week ook nog een kanshebber op eremetaal, na haar bronzen medaille van de vorige WK.

De in de Verenigde Staten geboren Nederlander Caspar Corbeau slaagde er op de 50 meter schoolslag niet in de finale te halen. De specialist op de 200 meter werd gedeeld elfde in 27,18, terwijl de beste acht doorgingen. Arno Kamminga besloot al eerder dit nummer te laten schieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP