Redactie
Redactie Schaatsen 25 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Fledderus triomfeert opnieuw op 500 meter tijdens NK sprint

Marrit Fledderus heeft op de tweede dag van de NK sprint de 500 meter gewonnen. De schaatsster van team Reggeborgh kwam tot een tijd van 37,75. Zaterdag was ze ook al de beste geweest op de kortste sprintafstand.

Achter Dione Voskamp (37,90) schaatste Isabel Grevelt met 38,02 naar de derde tijd. De winnares van de 1000 meter op zaterdag behield daarmee de leiding in het klassement. Er volgt zondag nog een tweede 1000 meter. Grevelt heeft een voorsprong van 0,22 seconden op Fledderus. Voskamp staat derde.

De schaatssters strijden om het laatste ticket voor de WK sprint. Jutta Leerdam en Femke Kok zijn al geplaatst voor de WK en zijn niet aanwezig in Heerenveen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP