Redactie
Redactie Wielrennen 18 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Brand grijpt laatste veldrit X2O-Trofee in Brussel

Lucinda Brand heeft in Brussel de laatste veldrit om de X2O-Trofee gewonnen. De Nederlandse van Baloise-Trek Lions reed kort voor het ingaan van de laatste ronde weg bij haar laatst overgebleven concurrente, Marion Norbert Riberolle. De Belgische reed nog wel naar de tweede plaats op een door de aanhoudende regen zwaar parcours rond de gebouwen van de universiteit van Brussel. De Nederlandse Manon Bakker werd derde.

Voor de 34-jarige Brand was het haar zevende overwinning van het seizoen. Zaterdag was ze nog de beste in de Waaslandcross van Sint-Niklaas.

Fem van Empel ontbrak in Brussel. De wereldkampioene was al zeker van de eindzege in het klassement, die haar 30.000 euro oplevert. De Brabantse had alle zeven wedstrijden die de cross van Brussel vooraf gingen gewonnen.

‘Minste fouten’

Brand kende een moeizame start en zag haar landgenote Denise Betsema even een kleine voorsprong nemen. Maar na de eerste ronde kwam de Nederlands kampioene alleen voorop, in de voorlaatste ronde even begeleid door Norbert Riberolle. Bij het ingaan van de laatste ronde was Brand er weer alleen vandoor waarna ze haar voorsprong in stand hield. “Het was even zoeken en ik ben ook van bandenspanning veranderd”, vertelde de winnares in het flashinterview na afloop. “Het ging er vandaag uiteindelijk om wie de minste fouten zou maken.”

Volgend weekeinde eindigt het seizoen met de Sluitingsprijs Oostmalle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP