Redactie
Redactie Andere sporten 2 februari 2024
Leestijd: 2 minuten

Kimberley Bos eindigt zesde in wereldbekerwedstrijd, zet baanrecord neer in Sigulda

Skeletonster Kimberley Bos is bij de wereldbekerwedstrijd in het Letse Sigulda als zesde geëindigd. De Canadese Mirela Rahneva pakte de winst. De wedstrijd telde ook als Europees kampioenschap. Daarin is Bos met een vijfde plaats naast het podium beland. De Europese titel ging naar Kim Meylemans uit België, voor de Duitse Hannah Neise en de Britse Amelia Coltman.

Bos kende een matige eerste run in Sigulda. Met 52,43 werd ze daarin slechts vijftiende. In de tweede run zette Bos met 51,31 een nieuw baanrecord neer. Ze maakte veel plaatsen goed, maar de top 5 had een te grote voorsprong na de eerste run. Bos had uiteindelijk 0,64 seconde achterstand op Rahneva.

In het wereldbekerklassement gaat Bos nog altijd aan de leiding. De 30-jarige Edese heeft 1186 punten. Meylemans staat tweede met 1042 punten en Valentina Margaglio uit Italië staat derde met 942 punten. Er volgen nog races in het Duitse Altenberg en Lake Placid in de VS. Tussen die twee wedstrijden in is er het WK in Winterberg in Duitsland.

Herstel

“Ik heb fouten gemaakt in de eerste heat en die heb ik in de tweede mooi hersteld. Daar moet ik tevreden mee zijn”, keek Bos na afloop op haar website terug. “Ik ging heel lekker in de eerste afdaling tot en met de elfde bocht. Daarna ging ik de twaalfde bocht te laat in. Dat was me in de trainingen niet overkomen, waardoor ik niet goed anticipeerde en net wat te weinig deed om tegen te sturen. Daardoor raakte ik voor de dertiende bocht de kant en werd ik uit het zadel gewipt. Ik was alle snelheid kwijt en ging nog maar 110 kilometer per uur. Het is bizar dat ik nog vijftiende was.”

Bos wilde het in de tweede run beter doen, maar vond de run ondanks de beste tijd nog niet perfect. “Ook daar was ik nog net iets te vroeg bij bocht dertien, waardoor ik snelheid verloor. Vijfde op het EK en zesde in een wereldbekerwedstrijd is niet de uitslag waar ik op hoopte, maar het is ook niet dramatisch”, zegt de skeletonster die in 2022 Europees kampioene werd. “De ene wedstrijd is de andere niet. Op die ene fout na blijf ik heel constant sleeën en dat is goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP