Redactie
Redactie Vechtsport 17 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Judoka Van Lieshout verovert brons op Grand Slam in Bakoe

Judoka Joanne van Lieshout heeft op het Grand Slam van Bakoe het brons gepakt in de klasse -63 kilogram. Dat deed de tweevoudig wereldkampioene bij de junioren door haar landgenote en concurrent om een olympisch ticket Geke van den Berg op ippon te verslaan.

Van Lieshout (21) had in de hoofdstad van Azerbeidzjan de halve finales bereikt waarin ze in de golden score verloor van de Oostenrijkse Lubjana Piovesana. Daarna trof de Brabantse in de strijd om het brons de zeven jaar oudere Van den Berg. Die was na twee overwinningen door de Canadese Catherine Beauchemin-Pinard naar de herkansingen verwezen waarin ze vervolgens de Cubaanse Maylin Del Toro Carvajal had verslagen.

Van Lieshout pakte in december in Tokio ook al brons.

Brons voor De Wit

Frank de Wit keert ook terug met een bronzen medaille uit Bakoe. De Heemskerker was in de klasse tot 81 kilogram na twee overwinningen door de voor Bahrein uitkomende Askerbii Gerbekov verwezen naar de herkansingen. Daarin was hij eerst te sterk voor de Oostenrijker Wachid Borchasvili. Om de bronzen medaille nam hij het vervolgens op tegen diens oudere broer Shamil Borchasvili. De Wit won na ingrijpen van de videoscheidsrechter op ippon. Eerder had hij in oktober in Abu Dhabi het zilver gepakt.

Kim Polling greep naast het brons in de klasse tot 70 kilogram. De geboren Groningse versloeg in de herkansingen Shokhista Nazarova uit Oezbekistan. In de strijd om een bronzen plak was de Griekse Elisavet Teltsidou vervolgens op ippon te sterk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP